MOTIVAATIO

Moikkis!
Motivaation löytäminen voi usein tuntua vaikealta ja varsinkin näin kaamosmasennusten aikaan kutsuu pehmeän sohvan ja viltin lämpö enemmän kuin työn tai kouluhommien teko.
Minulla on kuitenkin motivaation löytämiseen muutama vinkki, jotka saattavat auttaa sinuakin sohvalta sorvin ääreen. 

1. Suunnittelu 

Suunnittelu on kaikkein helpoin vaihe ja siksi usein sen skippaakin, mutta niinkuin sanonta sanookin että hyvin suunniteltu on puoliksi tehty.
Itselläni suunnittelu tarkoittaa kahta asiaa, to-do-listaa ja aikataulutusta.

Ensin listaan kaikki tulevat työt, sekä kouluhommat to-do listalle.

Seuraavaksi alan miettimään tärkeysjärjestystä ja ajoitan jokaiselle tehtävälle oman päivän kalenteriin. Kun tehävä on kalenterissa tietyssä päivässä tulee se tehtyä juuri oikeaan aikaan ja vältyt siltä, että kaikki asiat kasaantuisi yhdelle päivälle.

2. Itsensä palkitseminen ja tauottaminen

Tehdessä paljon haastavia hommia ja mieltärasittavia tehtäviä on hyvä muistaa palkita itsensä ja tauottaa työt, jotta aivot jaksavat olla yhtä reippaina koko päivän. 
Itsensä palkitseminen voi aika-ajoin toki olla vaikka, jokin herkku tai oma suosikkijuoma. Toki palkitseminen voi myös olla vapaapäivä mistään raskaasta hommasta tai mikä nyt ikinä kellekkään on palkinto ja tuo hyvää miltä.

 Tauottaminen on todella tärkeää varsinkin, jos tekee paljon töitä paikallaan ja vaikka tietooneen ääressä. On hyvä pitää aika-ajoin pieniä taukoja jolloin ei mieti, eikä stressaa yhtään mistään työhön tai tehtävään liittyen. Esimerkkinä kävelylenkki, jakso jotain tv-sarjaa, ruokailu, kahvitauko tai vaikka powernap.

3. Motivaatio kirjat

Kuulostaa aika hassulta ajatukselta, että etsit motivaatiota koulu tai työhommiin lukemalla, mutta usko tai älä on olemassa mielenkiintosia ja koukuttavia motivaatiokirjoja. Itse olen todella huono lukemaan, joten usein myös turvautun kuuntelun maailmaan. Spotifyssäkin on olemaasa motivaatio puheita. Minulla ne toimii hyvin ainakin huonoina päivinä, kun ei tunnu mistään tulevan mitään. Hae siis hakusanalla MOTIVATIONAL SPEECHES niin löydät minunkin kuuntelemia tarinoita ja innostavia puhujia, jotka pistää sinut ajattelemaan uudelta kantilta oppimista ja motivaatiota ylipäänsä.

4. Aikaansaamisen ilo

Työ, koulu ja vapaa-ajan asioita tehdessä on aina hyvä muistaa tunne, joka tulee kun saa jotain näkyvää aikaseksi. Sen kun pitää mielessä saa itsestään irti paljon enemmän. Tehdessä voi miettiä kysymystä "Olenko tähän tyytyväinen kun nään sen valmiina". Kun saat kauan kestäneen ja haastavan työn valmiiksi on olo todella hyvä ja jopa helpottunut. 

Stressaaminen ja työnmäärän kauhistelu pahentavat usein asioita ja jopa lamaannuttaa. Neuvon sinua myös keskittymään yhteen asiaan kerrallaan. Näin saat aikaan onnistumisia, ennen kuin taas aloitat uuden homman suunnittelua.

Piristystä synkkiin päiviin kesäkuvilla.


Muistakaa kuitenkin levätä ja keksiä myös itselle mieluisia aktiviteettejä työn vastapainoksi, näin pysyy mieli iloisena ja motivaatiota raskaampiinkin tehtäviin on helpompi löytää.

-J

Kommentit

Suositut tekstit